Het château Turgot in Normandië

le chateau turgot in normandië

De gîtes van Château Turgot bevinden zich in een toren van een prachtig 17e eeuws kasteel, gebouwd in 1664 voor de familie Turgot, centraal gelegen in Normandie. De middenstructuur werd verwoest in de buurt van 1860, maar zijn 2 indrukwekkende torens staan er nog steeds.

Nog maar een paar jaar geleden hebben we deze torens gerenoveerd en creëerden we 4 gites, zodat we met u deze charmante plek kunnen delen.

Gelegen op het platteland, maar slechts 5 minuten van de snelweg A88 (Caen-Argentan), in de Calvados, is Château Turgot zeer goed gelegen om de hele regio Normandië te ontdekken en om een leuke tijd door te brengen met vrienden of familie.

Het kasteel heeft 4 individuele gites, en u kunt tevens het geheel huren. Elke gite is een comfortabel 85 m2 appartement dat 6 personen kan ontvangen, met 3 twin slaapkamers, een badkamer, een volledig uitgeruste keuken en een 30m² woonkamer.

nouba woonkamer
scarlet slaapkamer
nouba slaapkamer
nouba badkamer

In het geval dat u het geheel wilt huren: in totaal zijn er 12 kamers met 24 bedden en er zijn tevens 3 slaapbanken voor elk 2 personen, dus voor een totaal van 30 personen. U kunt allen samen eten in de grootste woonkamer (37m²).

In iedere keuken vindt u : een magnetron, een koelkast met vriesvak, een gasfornuis, een koffiezetapparaat, een waterkoker en een broodrooster.

Twee gites hebben een vaatwasser, alle gites hebben een wasmachine en twee andere gites hebben een droger. De Wi-Fi verbinding is overal aanwezig en gratis.

Er is gratis parkeergelegenheid buiten voor ongeveer tien auto's en er is een gemeenschappelijke tuin met bbq. Vlak naast het kasteel vindt u de beroemde Turgot stoeterij die u kunt bezoeken op afspraak. Er is tevens een mooi boerenerf met kippen, eenden, kalkoenen, ganzen en pauwen te vinden.

Klik hier om onze fotogalerij te zien.

beuvron en auge

Er zijn veel dingen te doen in de omgeving:

 • In 10 minuten bent u in het Zwitserse Normandië, en in 15 minuten in de Pays d'Auge

 • Supermarkt : een Carrefour Market op 3 minuten rijden en een hypermarkt Leclerc op 10 minuten rijden

 • 2 bakkers op 5 minuten rijden

 • De stad Caen ligt op 15 minuten met de auto

 • Een zwemparadijs in Falaise op 10 minuten rijden

 • Paardrijden op minder dan 10 minuten

 • Stranden op 20 minuten met de auto

 • Het kasteel van Willem de Veroveraar in Falaise -10 minuten

 • Het kasteel van Vendeuvre 15 minuten

 • Mechanische poppen museum in Falaise - 10 minuten rijden

 • U vindt een aantal goede restaurants in Falaise, het Zwitserse Normandië, in Caen (in de haven en de wijk Le Vaugueux) en aan de kust.

 

Onze prijzen van September 2018 tot September 2019

Prijs per nacht per gite - elke gite heeft 3 twin kamers
110 euro voor 2 mensen, 130 euro voor 3 mensen, 150 euro voor 4 mensen, 170 euro voor 5 mensen en 190 euro voor 6 mensen.

Een week in een gite:

 • Laagseizoen: 695 euro per week (7 dagen). Van vrijdag 16:00 tot vrijdag 10:00.

 • Midden seizoen: 895 euro per week (7 dagen). Van vrijdag 16:00 tot vrijdag 10:00.

 • Hoogseizoen: 1095 euro per week (7 dagen). Van vrijdag 16:00 tot vrijdag 10:00.

  Huur van het gehele château (tarief voor alle 4 gites, gehuurd samen, op basis van 20 personen):

 • Per nacht / Week-end (2 nachten) / Long week-end (3 nachten) : speciale prijs, mail ons voor meer info.

 • Laagseizoen per week: 1.995 euro (7 nachten). Van vrijdag 16:00 tot vrijdag 10:00.

 • Midden seizoen per week:  2.495 euro (7 nachten). Van vrijdag 16:00 tot vrijdag 10:00

 • Hoogseizoen per week:  2.995 euro (7 nachten). Van vrijdag 16:00 tot vrijdag 10:00.

 • Kerstperiode, Oud & Nieuw, Pasen, Hemelvaartsdag, de periode van 3 tot 7 Juni 2019 (75ste D-day viering), Pinksteren en in het weekend van 14 juli: neem contact met ons op.

Prijs per extra bed: 20 euro per persoon, maximaal 10 personen.

De inventaris van elke keuken : een magnetron, koelkast, gasfornuis, koffiezetapparaat, een waterkoker en een broodrooster.

Tot uw beschikking in de gites Arabesque Turgot en Sancho Turgot : een vaatwasser. 

Tot uw beschikking in alle 4 gîtes : een wasmachine.

Tot uw beschikking in de gites Nouba Turgot en Scarlet Turgot : een droger.

Inbegrepen in onze tarieven: lakens (bedden zijn opgemaakt bij aankomst), handdoeken, water, verwarming, elektriciteit en eindschoonmaak.

Extra: toeristenbelasting van 0,75 euro per persoon (> 18 jaar) per nacht.

Aankomst is 16:00-19:00 en vertrek is rond 11:00. Een laat vertrek, bijvoorbeeld na de lunch, is mogelijk in overleg indien er niet direct andere gasten aankomen.

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoon +33 2 31 20 53 07 of per mail: info@chateauturgot.fr

 

ROUTE

 

Vanaf Parijs
U neemt de snelweg Parijs -> Rouen -> Caen. Vanaf het moment dat u op de snelweg A13 Rouen - Caen bent, volg richting Caen, totdat u in de buurt van de stad komt. Hier neemt u de richting 'Périphérique Sud "/ Alençon / Rennes / Cherbourg. U bent nu op de zuidelijke ringweg van Caen. Blijf de ringweg volgen en neem afslag 13 - Porte d'Espagne - Falaise. Aan het einde van de afrit komt u bij een rotonde. Hier, neemt u de richting Falaise. U bent nu op de N158 / A88 richting Falaise. Neem de afslag Bons Tassilly (net na de afslag Potigny). Aan het eind, rechtsaf de D658. Na 2 minuten bent u in het dorp Bons-Tassilly . Neem de eerste weg links, de D242 richting Villers-Canivet. Aan het einde van deze weg gaat u linksaf, de D240 richting Villers-Canivet, daarna direct rechts (na 10 meter). Het is het steegje van Château Turgot. Aan het einde linksaf  kunt u parkeren naast de toren waar de ingang is.

 

Vanuit Engeland
U komt waarschijnlijk via de Kanaaltunnel, of met de Ferry via Ouistreham.

1. via de Kanaaltunnel naar Calais
Volg daarna de route Calais-> Rouen -> Caen -> Falaise. Vanaf het moment dat u op de snelweg A13 Rouen - Caen bent, volg richting Caen, totdat u in de buurt van de stad komt. Hier neemt u de richting 'Périphérique Sud "/ Alençon / Rennes / Cherbourg. U bent nu op de zuidelijke ringweg van Caen. Blijf de ringweg volgen en neem afslag 13 - Porte d'Espagne - Falaise. Aan het einde van de afrit komt u bij een rotonde. Hier neemt u de richting Falaise. U bent nu op de N158 / A88 richting Falaise. Neem de afslag Bons Tassilly (net na de afslag Potigny). Aan het eind, rechtsaf de D658. Na 2 minuten bent u in het dorp Bons-Tassilly . Neem de eerste weg links, de D242 richting Villers-Canivet. Aan het einde van deze weg gaat u linksaf, de D240 richting Villers-Canivet, daarna direct rechts (na 10 meter). Het is het steegje van Château Turgot. Aan het einde linksaf  kunt u parkeren naast de toren waar de ingang is.

2. Ferry via Ouistreham
Na aankomst, volg de aanduiding "Autres Directions". Al snel neemt u de richting Caen. U blijft de richting Caen volgen. Vlak voor aankomst in Caen, neem de richting "Périphérique Est" / Alençon. U bent nu op de oostelijke ringweg van Caen. Blijf de richting Alençon volgen en neem afslag 13 - Porte d'Espagne - Falaise. Aan het einde van de afrit komt u bij een rotonde. Hier neemt u de richting Falaise. U bent nu op de N158 / A88 richting Falaise. Neem de afslag Bons Tassilly (net na de afslag Potigny). Aan het eind, rechtsaf de D658. Na 2 minuten bent u in het dorp Bons-Tassilly. Neem de eerste weg links, de D242 richting Villers-Canivet. Aan het einde van deze weg gaat u linksaf, de D240 richting Villers-Canivet, daarna direct rechts (na 10 meter). Het is het steegje van Château Turgot. Aan het einde linksaf  kunt u parkeren naast de toren waar de ingang is.Vanuit het westen van Frankrijk
U komt via Rennes of Cherbourg - U volgt Caen, totdat u bij de stad aankomt. Hier neemt u de richting 'Périphérique Sud'. U bent nu op de zuidelijke ringweg van Caen. Blijf de ringweg volgen en neem afslag 13 - Porte d'Espagne - Falaise. Aan het einde van de afrit komt u bij een rotonde. Hier neemt u de richting Falaise. U bent nu op de N158 / A88 richting Falaise. Neem de afslag Bons Tassilly (net na de afslag Potigny). Aan het eind, rechtsaf de D658. Na 2 minuten bent u in het dorp Bons-Tassilly . Neem de eerste weg links, de D242 richting Villers-Canivet. Aan het einde van deze weg gaat u linksaf, de D240 richting Villers-Canivet, daarna direct rechts (na 10 meter). Het is het steegje van Château Turgot. Aan het einde linksaf  kunt u parkeren naast de toren waar de ingang is.Vanuit de richting Argentan / Alençon / Le Mans
Volg de richting Caen op de snelweg A88 / N158. Ongeveer 10 minuten na het stadje Falaise, neemt u de afslag Soumont St Quentin / Potigny. Aan het einde van de afrit linksaf. Blijf op deze weg, het gaat onder de snelweg door en aan het einde van de weg sla linksaf. U bent nu op de D658. Rijdt door de stad Potigny en wanneer u op het punt staat om de stad te verlaten, slaat u rechtsaf, richting Villers Canivet. U bent nu op de D240, richting Villers Canivet. U ziet na één minuut een Carrefour Market aan uw rechterhand. Ga rechtdoor. Neem de tweede weg rechts. Het is het steegje van Château Turgot. Sla aan het einde linksaf en u kunt parkeren naast het gebouw waar de ingang is.